Velling kanten frezen

 

De zijkant van een planken vloer kan afgeschuind zijn.
Dit noemt men een vellingkant. Het voordeel hiervan is dat naadvorming bij krimpen van de vloerdelen minder opvalt.
Daarnaast geeft het een robuust uiterlijk.
Deze vellingkant ( groeven )kan tijdens de schuurwerkzaamheden ook opnieuw worden uitgefreesd.


Drevelen

 

Als extra service drevelen wij na het schuren alle spijkers een stukje verder de vloer in. Andere parketzaken willen dit nog wel eens niet doen waardoor er na het aanbrengen van de lak soms blauwe stippen ontstaan. Dit wordt vaak niet gedaan omdat er in 1 klein plankje hout soms wel meer dan 6 spijkers kunnen zitten. Een vloer bestaat meestal uit meer dan 1000 kleine planken. Dit zijn dus vaak meer dan 6000 spijkers die met de hand doorgeslagen moeten worden.

 

Voegen

 

Na het drevelen van de tapis vloer dient de vloer te worden afgesmeerd met voegenkit. Dit wordt gemaakt van schuurstof van de vloer gemengd met een vloeibare transparante substantie. Door het stof wat afkomstig is van de vloer zelf hiervoor te gebruiken is de kans op kleurverschil met het hout uitgesloten. Het is echter niet mogelijk om met deze voegenkit grote gaten te repareren.

 
 

Stofvrij schuren

 

Het schuren van een parketvloer is een klus die vaak wordt geassocieerd met veel stof en ongemak. Om deze reden wachten de meeste mensen dan ook veel te lang voor de klus kan worden uitgevoerd. Het is verder ook al langer bekend dat het stof van diverse houtsoorten en afwerkings materialen schadelijk zijn voor de gezondheid. Sinds de invoering van het zogenaamde stofvrije schuren d.m.v. van het Bona dustcare systeem is er veel veranderd voor de parketteur, maar ook voor de klant. Zo kunnen we met de huidige stofafzuiging ook in computerruimtes werken, of zorginstellingen en kinderdagverblijven zonder dat de klant hier veel hinder van ondervindt.


Borstelen van parketvloeren

 

De houten vloeren kunnen op allerlei manieren behandeld worden om een mooi resultaat te bereiken. De eiken houten planken kunnen bijvoorbeeld worden geborsteld.een geborstelde vloer heeft meer tekening.

Deze bewerkingen worden veelal gebruikt om de houten vloeren een ander uitstraling te geven.

Bij het borstelen krijgt de nerf (structuur) meer tekening, bovendien verhard het oppervlakte door dat de zachte structuur er uit wordt geborsteld. Zeker met een gekleurde eiken houtenvloer levert dit een fraaie uitstraling op.