Velling kanten frezen

 

De zijkant van een planken vloer kan afgeschuind zijn.
Dit noemt men een vellingkant. Het voordeel hiervan is dat naadvorming bij krimpen van de vloerdelen minder opvalt.
Daarnaast geeft het een robuust uiterlijk.
Deze vellingkant ( groeven )kan tijdens de schuurwerkzaamheden ook opnieuw worden uitgefreesd.


Drevelen

 

Als extra service drevelen wij na het schuren alle spijkers een stukje verder de vloer in. Andere parketzaken willen dit nog wel eens niet doen waardoor er na het aanbrengen van de lak soms blauwe stippen ontstaan. Dit wordt vaak niet gedaan omdat er in 1 klein plankje hout soms wel meer dan 6 spijkers kunnen zitten. Een vloer bestaat meestal uit meer dan 1000 kleine planken. Dit zijn dus vaak meer dan 6000 spijkers die met de hand doorgeslagen moeten worden.

 

Voegen

 

Na het drevelen van de tapis vloer dient de vloer te worden afgesmeerd met voegenkit. Dit wordt gemaakt van schuurstof van de vloer gemengd met een vloeibare transparante substantie. Door het stof wat afkomstig is van de vloer zelf hiervoor te gebruiken is de kans op kleurverschil met het hout uitgesloten. Het is echter niet mogelijk om met deze voegenkit grote gaten te repareren.

 
 

Stofvrij schuren

 

Het schuren van een parketvloer is een klus die vaak wordt geassocieerd met veel stof en ongemak. Om deze reden wachten de meeste mensen dan ook veel te lang voor de klus kan worden uitgevoerd. Het is verder ook al langer bekend dat het stof van diverse houtsoorten en afwerkings materialen schadelijk zijn voor de gezondheid. Sinds de invoering van het zogenaamde stofvrije schuren d.m.v. van het Bona dustcare systeem is er veel veranderd voor de parketteur, maar ook voor de klant. Zo kunnen we met de huidige stofafzuiging ook in computerruimtes werken, of zorginstellingen en kinderdagverblijven zonder dat de klant hier veel hinder van ondervindt.


Borstelen van parketvloeren

 

De houten vloeren kunnen op allerlei manieren behandeld worden om een mooi resultaat te bereiken. De eiken houten planken kunnen bijvoorbeeld worden geborsteld.een geborstelde vloer heeft meer tekening.

Deze bewerkingen worden veelal gebruikt om de houten vloeren een ander uitstraling te geven.

Bij het borstelen krijgt de nerf (structuur) meer tekening, bovendien verhard het oppervlakte door dat de zachte structuur er uit wordt geborsteld. Zeker met een gekleurde eiken houtenvloer levert dit een fraaie uitstraling op.


Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!