Eiken Vloeren

Een eiken vloer is een tijdje erg modern geweest, maar raakte daarna weer ondergesneeuwd door andere vloertypes. Nu zien we echter weer een opkomst van eiken vloeren in interieurs. Sowieso gaat hout een grotere rol spelen omdat we het graag warmer willen maken in onze omgeving. De kille, strakke interieurs die we zagen in de jaren hiervoor verliezen steeds meer aandeel.

Vroeger zag je nog weleens plaatjes in woonmagazines van woonkamers die bijna net zo steriel leken als operatiekamers. Het waren niet leefbare situaties die wel goed uitzagen, maar die ook snel verveelden. Ook misten veel mensen de uitstraling en de warmte die een woonkamer moet hebben.

De vloer speelt natuurlijk een enorme rol bij het interieur. Als je dus kijkt naar het verschil tussen een eiken vloer of een marmeren vloer dan weet je instinctief welk materiaal de kamer ‘warmer’ maakt. Marmer, natuursteen, grindvloeren of zelfs gegoten beton, het zijn allemaal materialen die strak uitzien maar geen warme toevoegen aan een kamer. Als dit de bedoeling is kan dat natuurlijk prima zijn en moet je met die materialen werken.

Maar als je gezelligheid wilt scheppen en daadwerkelijk een thuiskom plek wil maken van je woonkamer, dan zijn houten vloeren zoals eiken parket een goede keuze. Je kunt het combineren met vrijwel alle soorten meubelen maar het geeft je als het ware een warme basis. Bovendien is het ook praktischer dan andere minder kille materialen zoals kurk of vloerbedekking.

Wil je een eiken parket vloer gaan uitzoeken, vraag je familie en vrienden dan om tips. Zij kunnen je vaak goed vertellen wie hun heeft geholpen en hoe de service daar was. We raden mensen wel altijd aan om het door een vakman te laten doen, want het levert doffe ellende op als je geen ervaring hebt met leggen. Misschien koop je dan een vloer voor duizenden euro’s en verpest je het zelf door niet vakkundig aan te leggen.

 

Meer info 0641083453

www.parketvloerschuren.com

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0