Lamelparket

Een van de vele soorten vloerdecoraties is een lamelparket. Vloeren van lamelparket  zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Het lamelparket bestaat uit de verlijming van enkele houtsoorten en is in de regel werkingsvrij te noemen.

Door het samenvoegen van meerdere houtsoorten is lamelparket in verschillende kwaliteiten op de markt. Het zorgvuldig nagaan van de in lamelparket gebruikte materialen en de manier waarop het eindproduct tot stand is gekomen is een belangrijk onderdeel van de bepaling voor jouw vloer keuze.

Je kunt lamelparket zowel zwevend gelegd krijgen of verlijmd. Wat voor jouw lamelvloer het beste zal zijn kun je overleggen met je leverancier of met de producent. Bij het verkeerd leggen van lamelparket zal het risico van scheuren groter gaan worden. Het scheuren van lamelparket is achteraf een moeilijk op te lossen probleem.

De duurzaamheid van lamelparket is mede afhankelijk van het gebruikt hout en de juiste toepassing en de juiste verhoudingen van de diktes. Indien een lamelparket niet de juiste onderlaag heeft gekregen dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor je hele vloer. De toplaag van een lamelparket heeft een langere levensduur indien deze hard is, goed geschuurd en niet te dun is gemaakt.

Men suggereert dat vloeren van lamelparket niet meer zullen werken. Omdat lamelparket uit het natuurproduct hout bestaat ontkom je nooit aan een bepaalde werking. Een betere vorm van productie zal dan ook bijdragen om een lamelparket zo min als mogelijk te laten werken.

Indien het hout in een gelegde vloer van lamelparket gaat werken dat zal dat meestal een grote schade aanrichten. Laat een lamelparket door een deskundige aanleggen en voorkom zoveel als mogelijk dat er scheuren kunnen gaan optreden. Bij teveel spanning op een lamelparket kunnen dus onherstelbare scheuren of barsten ontstaan.

Het is een zaak om als consument erop toe te zien dat een lamelparket gelegd gaat worden in ruimtes met een lage luchtvochtigheid. Om de risico’s op scheuren van een lamelparket te voorkomen is het een zaak om zowel de materialen als de toepassingen vooraf goed te bekijken.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!