Lamelparket

Een van de vele soorten vloerdecoraties is een lamelparket. Vloeren van lamelparket  zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Het lamelparket bestaat uit de verlijming van enkele houtsoorten en is in de regel werkingsvrij te noemen.

Door het samenvoegen van meerdere houtsoorten is lamelparket in verschillende kwaliteiten op de markt. Het zorgvuldig nagaan van de in lamelparket gebruikte materialen en de manier waarop het eindproduct tot stand is gekomen is een belangrijk onderdeel van de bepaling voor jouw vloer keuze.

Je kunt lamelparket zowel zwevend gelegd krijgen of verlijmd. Wat voor jouw lamelvloer het beste zal zijn kun je overleggen met je leverancier of met de producent. Bij het verkeerd leggen van lamelparket zal het risico van scheuren groter gaan worden. Het scheuren van lamelparket is achteraf een moeilijk op te lossen probleem.

De duurzaamheid van lamelparket is mede afhankelijk van het gebruikt hout en de juiste toepassing en de juiste verhoudingen van de diktes. Indien een lamelparket niet de juiste onderlaag heeft gekregen dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor je hele vloer. De toplaag van een lamelparket heeft een langere levensduur indien deze hard is, goed geschuurd en niet te dun is gemaakt.

Men suggereert dat vloeren van lamelparket niet meer zullen werken. Omdat lamelparket uit het natuurproduct hout bestaat ontkom je nooit aan een bepaalde werking. Een betere vorm van productie zal dan ook bijdragen om een lamelparket zo min als mogelijk te laten werken.

Indien het hout in een gelegde vloer van lamelparket gaat werken dat zal dat meestal een grote schade aanrichten. Laat een lamelparket door een deskundige aanleggen en voorkom zoveel als mogelijk dat er scheuren kunnen gaan optreden. Bij teveel spanning op een lamelparket kunnen dus onherstelbare scheuren of barsten ontstaan.

Het is een zaak om als consument erop toe te zien dat een lamelparket gelegd gaat worden in ruimtes met een lage luchtvochtigheid. Om de risico’s op scheuren van een lamelparket te voorkomen is het een zaak om zowel de materialen als de toepassingen vooraf goed te bekijken.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0