Laminaat Leggen

Laminaat leggen blijft altijd een tijdrovend klusje. Echt moeilijk is het natuurlijk niet te noemen, maar een goede laminaat vloer is niks waard als het waardeloos is gelegd. En dat betekent dat er tijd in moet. De rechte stukken zijn meestal een eitje als de ondervloer goed ligt, maar vooral plintjes en schuine stukken zijn momenten waart het vaak fout gaat.

Als je kijkt naar vloeren die slecht gelegd zijn zul je al snel spleten tussen laminaat zien zitten waar zich vuil ophoopt. Dit wordt alleen maar erger, want hoe goed je ook poetst, de spleten van laminaat zijn onmogelijk te bereiken met je stofzuiger, Swiffer, of wat je ook gebruikt. Laat je ook niet in de luren leggen door degene die je laminaat legt, als er spleten inzitten als het af is wordt het niet beter. Natuurlijk zal het nog enigszins gaan werken, maar het moet op het einde strak uitzien.

Daarmee komen we ook op het volgende probleem dat nogal eens optreedt als je laminaat gaat leggen. Sommige mensen leggen het veel te strak, met als gevolg dat je van die opstaande naden krijgt. Het gevolg is vaak scheuren of laminaat waar duidelijke naden in zitten.

De kwaliteit van het kliklaminaat is ook belangrijk. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je kiest voor kliklaminaat vanwege het leg gemak. Het kan natuurlijk dat je een andere variant gebruikt waarbij lijm wordt gebruikt, maar de meest gebruikte variant is toch kliklaminaat. Als je kliklaminaat koopt dat het goedkoopste van het goedkoopste is helpt het natuurlijk ook niet bij leggen. Soms is een paar euro meer uitgeven toch echt de sleutel tot uren tijdwinst bij het leggen. En dan spreken we nog niet eens over het uiterlijk dat toch een stuk beter is als je kiest voor iets duurdere varianten.

 

voor het vakkundig en stofvrij leggen van laminaat www.laminaatleggen.info of bel 0641083453

Reactie schrijven

Commentaren: 0