Parket in monument fiscaal aftrekbaar


logo_rechtspraakDe kosten die een bewoner van een monumentenpand heeft gemaakt voor de aanschaf van een parketvloer, kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Dat valt terug te lezen in een op 2 maart jl. gepubliceerde uitspraak van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch in een zaak tussen een particulier en de fiscus. De particulier is de eigenaar en bewoner van een statig monumentenpand uit 1740. Na de aankoop van het vervallen pand in 1986 heeft hij de eiken parketvloer, die in de voor- en achterkamer lag en was beschadigd door wateroverlast, naar eigen zeggen voorlopig, in verband met het toen beschikbare budget, vervangen door vloerbedekking. In 2007 heeft de bewoner deze vloerbedekking weer vervangen door een eiken visgraatparketvloer, die volgens de factuur van de parketleverancier 'in overeenstemming met de oorspronkelijke vloer' was. De parketvloer is, evenals de oorspronkelijke visgraatparket, met spijkers vernageld op een ondervloer. Het geschil met de Inspecteur van de belastingen ging erover of het voor de nieuwe parketvloer betaalde bedrag (van 6.950 euro) in aftrek kan komen als uitgave voor monumentenpanden (zoals bedoeld in art. 6.31 Wet IB 2001).

Het hof stelt voorop dat volgens 'vaste jurisprudentie' slechts de onderhoudskosten aftrekbaar zijn. Wat wil dat zeggen? Dit zijn de uitgaven voor werkzaamheden die dienen om een gebouw, zoals dit bij de stichting of na latere verandering bestond, in bruikbare staat te houden en aldus achteruitgang en verval te voorkomen. Daarvan is volgens het hof in dit geval wel degelijk sprake. Het monumentenpand is in de oorspronkelijke staat teruggebracht; er is geen sprake van verbetering, waarvan de kosten niet-aftrekbaar zouden zijn. Het gelijk is aan belanghebbende, zo oordeelt het hof. De hele zaak is terug te vinden op http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV7550 .

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!