Vloerolie met het aroma van whisky

Whisky-Barrel-FlooringWhisky Barrel Flooring met ingebrand merktekenDe Schotse parketspecialist McKay Flooring uit Glascow timmert al een jaartje of twee aan de weg met houten vloeren die van afgedankte eiken whiskyvaten worden gemaakt. Fervente liefhebbers van het nationale distillaat van Schotland blijken graag bereid om een kleine tweehonderd Britse ponden (exclusief btw) neer te tellen voor een vierkante meter van deze vloerbedekking en ook interieurontwerpers uit binnen- en buitenland weten de weg naar de leverancier van de 'Whisky Barrel Flooring' te vinden. Een opvallend aspect van de vloer bestaat uit de hier en daar verwerkte deksels van de vaten, die nog zijn voorzien van de oorspronkelijke, ingebrande merktekens. Wie echter zijn neus tegen de panelen drukt, ruikt eikenhout en iets van vanille, maar nauwelijks de karakteristieke geur van het vermaarde levenswater. Voor de echte liefhebbers breidt McKay Flooring zijn assortiment over een tijdje uit met een houtenvloerolie met het aroma van whisky. "Nee, dat is bepaald geen geintje," zo verklaart Richard McKay desgevraagd. "Het is vooral bedoeld als een olie voor op onze whiskyvloeren. We zullen het ook promoten als een algemeen toepasbare onderhoudsolie voor liefhebbers van whisky, voor in bars, enzovoorts. Maar in wezen moet je het natuurlijk eerder zien als een pr-stunt dan als een grote omzetmaker." Het volgende product is inmiddels al in de maak bij de Schotten: speciaal voor coffeeshops wordt een olie ontwikkeld die geurt naar een vers gezet kopje koffie.

 

(Parketplein/McKay Flooring, 19-03-2012)

 

www.parketvloerschuren.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!