NK Parketleggen

Het opnieuw geslaagde en zeer drukbezochte NK Parketleggen is woensdag op de beurs in Gorinchem spectaculair afgesloten met het leggen van alle uitgevoerde patronen in één grote cirkel. Zodoende vormden de 18 opdrachten samen weer een groter geheel. "Ruud Boom was op het idee gekomen om iets samen te doen. De onderlinge sfeer op de kampioenschappen is al jaren heel uniek. Je mag wel zeggen dat de deelnemers meer vrienden dan concurrenten van elkaar zijn," zo legt parketopleider Jan van der Kroef uit. "Mari Habraken, Jeffrey Middleton en ik hebben toen dit ontwerp bedacht, dat op zijn beurt weer is getekend door de zoon van Mari. We wilden laten zien dat er met saamhorigheid en vriendschap iets heel moois te maken valt. Niemand van de deelnemers wist dat dit de bedoeling was van dit kampioenschap. Voor ons als organisatie was het een prachtig einde van drie hele mooie dagen met elkaar."
Team van Pruijsen Parket wint de Quick-Step Parquet Challenge (foto: Facebook-pagina WoonWerk)

De winnaars van het NKP (voor een foto van het zestal: zie Nieuws van woendag op deze pagina) zijn overigens allen (oud-)leerling van het ROC MN Bouw & Interieur College. Bas van de Kroef (BRN-parket, IJsselstein), Henk Pruysen (Pruysenparket, Dussen) en Sjoerd Kiefte (Naturo Vloeren, Zutphen), de nummers 1, 2 en 3 bij de senioren, zijn respectievelijk oud-leerling niveau 3, oud-leerling niveau 2 en aankomend volger van het evc-traject. Rik Simons (Simons vloeren, Haastrecht), Joey Leenders (Michels Parket, Wijchen/Nijmegen) en Guido Schuit (BRN-parket, IJsselstein), de nummers 1, 2 en 3 bij de junioren, zijn respectievelijk oud-leerling niveau 3, leerling huidige niveau 3 klas en leerling huidige niveau 2 klas.

    
    
 Alle 18 opdrachten worden in één grote cirkel gelegd
Bij de prijsuitreikingen op woensdagavond ging het team van Pruysenparket aan de haal met de eerste prijs in de Quick-Step Parquet Challenge, die eerder die dag in de ActieArenA werd betwist. De jury keek welk van de zeven deelnemende teams de mooiste lamelvloer in de beste tijd had gelegd. Tenslotte kreeg het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs de Ad van Mierlo Penning uitgereikt, als aanmoediging voor het naar een hoger niveau willen tillen - dus in de geest van Ad van Mierlo - van het parketvak.

(bron Parketplein)

 

www.parketvloerschuren.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0