Parketolie-event goed ontvangen

 

Parketopleider-Jan-van-der-Parketopleider Jan van der Kroef opent onder veel belangstelling het Parketolie-event. Een-komen-en-gaan-vanEen komen en gaan van belangstellenden.
Pieter-Pruyn-lecolPieter Pruyn (Lecol) demonstreert. Woca-in-actieWoca in actie.

Het Parketolie-event, dat gisteren op Instituut Gildevaart te Nieuwegein werd gehouden, trok een groot aantal belangstellenden en kan gezien het enthousiasme zeker een succes worden genoemd. Het event werd georganiseerd door het Gilde van Parketteurs en vakblad Mobilia. Leveranciers en parketteurs kwamen samen om kennis over parketolie en de toepassing daarvan uit te wisselen. De leveranciers kregen de gelegenheid om hun producten te laten zien en konden op groot formaat de juiste applicatie demonstreren en in twee sessies van een uur toelichting geven over hun bedrijfsfilosofie, de gedachten achter de productontwikkeling en nader ingaan op de toepassing in bijzondere situaties – veelal aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden. Het eerste uur over de olie, het tweede uur over het onderhoud. Grote monsterborden werden door de aanwezige parketteurs geschuurd en afgewerkt. Met de bijeenkomst beoogden de organisatoren de parketteurs ook kennis te laten maken met de producten van leveranciers waarmee ze (nog) niet goed bekend zijn. "Het aantal merken en types (hardwax)olie is groot. Vaak heeft een parketteur een voorkeursmerk en blijft daarmee werken omdat hij met dit product goede resultaten haalt en hiermee ervaring heeft opgebouwd. Switchen brengt altijd het risico van faalkosten met zich mee. Nadeel van deze werkwijze is dat daardoor een stuk productontwikkeling buiten zijn gezichtsveld en ervaring blijft." De parketteurs kregen tijdens dit event de mogelijkheid ervaring op te doen met tenminste drie andere producten dan waar ze normaal mee werken.

In totaal zijn er zo'n 80 geïnteresseerden aanwezig geweest, vertelt parketopleider Jan van der Kroef. "Het enthousiasme uit de vragen naar de leveranciers toe sprak boekdelen. Men heeft interesse voor nieuwe initiatieven en hoewel men beweert dat de branche tegenwoordig in zwaar weer verkeert, is dit een positief signaal naar de toekomst." De tijdens het event geoliede panelen worden over twee weken aaneensluitend op de afdeling catering van het ROC Midden Nederland te Nieuwegein gelegd. Op 14 februari volgend jaar wordt de vloer gedemonteerd, worden de oorspronkelijke monsterborden weer samengesteld en beoordeeld, en zal de onderhoudsmethode worden gedemonstreerd. De leveranciers verdienen zeker een grote pluim voor hun medewerking, te meer omdat velen van hen tegelijkertijd ook aanwezig waren tijdens de vakdag die op het zelfde moment bij ForinnStore / ParketGroothandel Oost-Nederland te Hengelo werd gehouden.

 

(Parketplein, 02-11-2012)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0