Devomat showt nieuwe 3D-schuurmachine

devomat1devomat2devomat3devomat4devomat5devomat6devomat7

Leerlingen en Gilde-leden stellen samen met Joeri Vervoort de nieuwe Devomat 3D-schuurmachine op de proef

Devomat Industries had afgelopen maandag Joeri Vervoort vanuit België naar de parketschool in Nieuwegein ‘gestuurd’ om daar speciaal voor de leerlingen en belangstellenden van het Gilde een demonstratie te verzorgen van de nieuwe Devomat 3D-schuurmachine. Wie geïnteresseerd was, werd bovendien in de gelegenheid gesteld om zelf met de machine aan de slag te gaan. De Devo Master 3D is een schuurmachine met een roterende aandrijfschijf met daarop drie tegenovergesteld draaiende schijven. “Zoals het aandrijfsysteem van de Trio, maar deze machine is veel zwaarder,” zo legt parketopleider Jan van der Kroef uit. “Je kunt met deze machine schuren, borstelen en de cementdekvloer of anhydrietvloer vlakschuren. Maar ook zijn er speciale beitels waarmee je vloerbedekking of lijmresten gemakkelijk van de vloer af kunt halen. De leerlingen en leden van het Gilde waren allen verrast over de prestaties op dat vlak van de 3D-schuurmachine.” De machine kan overigens op iedere goedgekeurde stofzuiger worden aangesloten.  “Volgens de meeste jongens is er een nieuwe dimensie van schuren op komst met deze machines,” zo kondigt de parketopleider tot besluit aan. Beide 3D-machines zijn komende april uit te proberen op het ‘demoplein’ op de beurs in Gorinchem.

(Parketplein/Parketopleiding, 18-01-2013)

Reactie schrijven

Commentaren: 0