Parketvloeren

By-John Parketvloeren

Bent u op zoek naar een houten vloer, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? By–John Parketvloeren helpt u graag op weg met informatie en inspiratie, zodat u weet waar u op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Welke sfeer stralen de verschillende houtsoorten uit?  Welke vloer-patronen zijn populair en wat zijn de huidige trends? By–John Parketvloeren geeft inspiratie & informative.

Welke houten vloeren worden vaak gezien?

Warm en huiselijk is het handelsmerk van de houten vloer en ze blijven razend populair. Eik is dé houtsoort van deze tijd en komt in veel gedaantes aan bod; van klassieke planken tot vloeren met een verweerde look met barsten, zaagsneden en nagelputjes. Deze eiken vloeren met een verouderde uitstraling spelen in op de huidige woonmodetrends. Ze worden na het zagen gedroogd. De noesten en droogscheurtjes, gecombineerd met het beschadigen, geven de houten vloer een 'geleefd' uiterlijk en herinneren aan de oude sleetse vloerdelen van weleer. De vraag naar geborsteld hout groeit ook nog steeds. Andere technieken die worden ingezet om doorleefde vloeren te krijgen zijn logen, roken en schrapen. Ook het in patroon leggen van planken is iets van de laatste paar jaar. Naast een supergrove visgraat zijn er nu ook blokpatronen in brede delen. Er zijn ook houten vloeren specialisten die extra brede planken fabriceren; voor een prachtige ruimtelijke en rustige sfeer.

 

Welke kleuren zijn mogelijk?

By-John Parketvloeren  biede de mogelijkheid om het oppervlak te behandelen met een bepaalde afwerkingmethode. Een lichte gloed blijft populair; wit geeft rust en ruimtelijkheid. Witten kan met pigmentlak, olie of kalk voor een sleetse ‘white wash-look’. Ook heel trendy zijn de dekkend wit gespoten vloeren met behoud van de kenmerkende nerfstructuur. Een variant daarop vormen de semi-transparant gebeitste vloeren met de nieuwe optiek van zee en zand. Kleuren beïnvloeden niet alleen de sfeer; ze kunnen een ruimte ook groter of juist kleiner doen lijken. Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een bepaald legpatroon. Een smalle, lange ruimte zal breder lijken wanneer er gekozen wordt voor lichtgetinte, liefst brede vloerdelen

 

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van houten vloeren kunt u 7 dagen per week op afspraak een bezoek brengen aan onze interactive showroom. Vergeet daarbij niet u tablet of smartphone mee te nemen

 

By-John parketvloeren is aangeloten bij het meester der parketteurs voor bewezen en betrouwbare kwaliteiten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!