Houten vloeren vs tapijt - Wie is de winnaar?

Het kiezen van het juiste type vloer voor uw huis is een van de grootste beslissing die je kunt maken als een huiseigenaar. Sommigen verkiezen om tapijt te installeren vanwege zijn zachte karakter, waar anderen zal gaan voor hardhouten vloeren vanwege haar natuurlijke, langdurige schoonheid.

 

 

 

De waarheid is dat beide producten mooi zijn en ieder van hen heeft verschillende voor-en nadelen die ze geschikt voor tal van omgevingen maakt. Maar welk product is echt het beste voor u? En het antwoord is: hout. Waarom? Nou, omdat houten vloeren hebben veel meer voordelen dan tapijt. Simpel!

 

Als u tevreden bent met uw aankoop door de jaren heen, moet u zeker kiezen voor houten vloeren boven tapijt voor vele redenen, die hieronder uitgelegd.

 

Houten vloeren versus tapijt:

Tapijt is ouderwets!

 

Hoewel  houten vloeren al eeuwen worden gebruikt, is het zeker moderner dan tapijt en heeft nooit verloren zijn populariteit in de tijd. Het oppervlak is uniek en het u toestaat om uw eigen persoonlijke stijl te uiten wanneer het verfraaien van uw huis. Er is een grote verscheidenheid aan houtsoorten, patronen, en kleuren te kiezen en als u besluit om haar uiterlijk te veranderen, kunt u eenvoudig doen door het plaatsen van tapijten in verschillende gebieden.

 

 Aan de andere kant, met een tapijt zou een veel goedkopere oplossing zijn, maar het ziet er ouderwets en het geeft je de indruk dat je in het verleden leven. Dit betekent dat u zou kunnen hebben om het te vervangen na een korte periode als trends veranderen snel.

 

Houten vloeren zijn eco-vriendelijk!

Tapijten zijn gemaakt van synthetische materialen dat u  kunt eenvoudig kan zien of ruiken. Aangezien het duidelijk is, kan deze synthetische ingrediënten schadelijk voor hen die in de ruimte zijn,; dus worden niet aanbevolen voor mensen die lijden aan allergieën of astma. Houd er ook rekening mee dat tapijt de neiging om veel meer stof en bacteriën dan houten vloeren aan te trekken.

 

 

Houten vloeren hebben in plaats daarvan een schoner oppervlak en ze komen uit een natuurlijke hulpbron uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast kunt u gemakkelijk schoonhouden en bacteriën te vermijden door simpelweg te stofzuigen en te dweilen voor een  schoon oppervlak!

Houten vloeren zijn gemakkelijker te reinigen!

Zoals hierboven vermeld zijn houten vloeren gemakkelijk schoon te maken. U kunt gemakkelijk verwijderen van stof en vlekken door stofzuigen en daarna met behulp van de BONA spraymop te dweilen. 

 

Anderzijds, is het echt moeilijk en tijdrovend om vlekken van een tapijt te verwijderen, als zij al worden verwijderd. Het hebben van een tapijt betekent dat je het moet stofzuigen heel vaak en dan reinigen met stoom om de paar maanden, afhankelijk van hoeveel verkeer zij heeft ontvangen.

 

Houten vloeren goedkoper dan tapijt uiteindelijk!

Hoewel Houten vloeren u meer zal kosten om te kopen het is bewezen dat het meer rendabel is door de jaren heen. Het beantwoordt beter aan slijtage dan de tapijten en als het goed wordt onderhouden kan het een life-time mee. Ook zal een houten vloer de waarde van uw woning in het geval je probeert  te verkopen verhogen.

 

Aan de andere kant tapijten dienen om de paar jaar vervangen te worden en je moet geld uitgeven elk jaar voor een stoomreiniger.

 

Met andere woorden, het investeren in hardhouten vloeren zal u terug te betalen na jaren.

 

Parketvloer schuren renoveren !

Als uw houten vloer begint oud en moe te kijken na minimaal 10  jaar, dan kunt u altijd  schuren en polijsten. Door het volgen van deze procedure zal uw houten vloer weer fris en nieuw eruit gaan zien. Maar met tapijten je zult waarschijnlijk om een nieuwe

installeren.

 

 

Als je nog twijfelt over de voordelen van hardhouten vloeren boven tapijt, stuur ons een e-mail, of bel ons.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!