Parket Onderhoud Service

Een echte houten vloeren is een aanwinst voor elke woning. Als zodanig moet deze worden onderhouden om in top conditie te blijven en om de voortzetting van uw investering in de toekomst te waarborgen en zodat u kunt genieten van uw mooie vloer.

 

Regelmatig onderhoud is belangrijk

Regelmatig onderhoud is een belangrijke factor in het houden van uw vloer in top conditie te houden. Als uw vloer is in een high traffic gebied, zoals een keuken of woonkamer, dan is het de moeite waard Om periodiek onderhoud te plegen om krassen, slijtplekken, schoen strepen, te verwijderen.Kleine korrels van vuil, zand en grind veroorzaken kleine krasjes op het hout die zal, na verloop van tijd, vermindering van de glans en de conditie van de vloer aantasten.

droog afstoffen

Een eenvoudige methode om te droog afstoffen van een  houten vloer is een vloer wisser bvb de Bona spraymop. Deze mop komt tot in de  hoeken en tot aan de plint. Als alternatief kunt u vegen met een zachte borstel of een stofzuiger met parketborstels. Doe dit twee of drie keer per week, afhankelijk van het gebruik, zonder nadelige gevolgen voor de vloer.

Nat reinigen

Wanneer nat reinigen van uw houten vloer, Ons advies is om dit 2 keer per maand te doen. Om te voorkomen dat uw houten vloer meer dan nodig nat word is het gebruik van een Bona spraymop aanbevelen. Gebruik altijd een mop die is goed uitgewrongen met de minimale hoeveelheid water en veeg eventueel te veel aan gemorst water op.

Dit is vooral belangrijk als uw vloer een olie of hardwax heeft. Houten vloeren die voortdurend nat gemaakt worden hebben  de neiging om krom te trekken en te krimpen, waardoor er openingen tussen de planken komen.

Bij gebruik van een vloerreiniger vermijd alle producten die bleekmiddel of ammoniak bevatten. Gebruik alleen de achtergelaten middelen die afgestemd zijn op de afwerkings laag.

Of gewoon warm water.

 

Ga voorzichtig om met de vloer.

Andere manieren om te zorgen voor uw parketvloer. is om Vild op de poten van de meubels te plaatsen en vermijd het lopen op de vloer met naaldhakken. Als de vloer wordt blootgesteld aan lange periodes van fel zonlicht hang dan jaloezieën op om het behoud van de kleur van het hout te behouden. Veel meer plezier aan de vloer als deze regelmatig wordt onderhouden.

 

Wij van Coutinho parket helpen u een handje mee door bij elke oplevering een gratis Bona spraymop te leveren en een gratis onderhouds pakket met onderhouds olie of polish en vloerzeep/cleaner.

 

Voor iedereen met een smarte Phone of tablet hebben wij een App ontwikkelt die u voorziet van allerlei  tips en een vlekken wijzer.

Minimaal  1 keer per maand krijgt u een tip of reminder om u vloer in top conditie te houden.

 

In uw meterkast vind u ook nog de nodige informatie zoals kleur nummer ,merk olie ,datum groot onderhoud en een onderhoudsvoorschrift.

Al onze geleverde onderhouds middelen zijn verkrijgbaar in onze webwinkel. http://www.allesvoorparketvloeren.nl Met deze code:5235 krijgt u 5% korting op u eerste aankoop.

Boven verwachting presteren dat is wat wij doen.

Boven verwachting presteren dat is wat wij doen.

U kunt en mag ons 7 dagen per week bellen voor al u vragen. Desgewenst kunnen wij het jaarlijkse onderhoud ook voor u doen. Neem daarvoor contact met ons op via onze website http://www.parketvloerschuren.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0