Royl bio oil exclusief bij parketvloerschuren.com

RigoStep ROYL BIO Oil gemaakt van Hollands vlas Ursa Paint produceert sinds 1975 vloer- en meubelolie gemaakt van plantaardige grondstoffen. Dit product staat vooral bekend onder de naam Aquamarijn CORCOL. Sinds enige tijd is hetzelfde product ook verkrijgbaar in het RigoStep ROYL assortiment onder de naam RigoStep ROYL Bio Oil.

Ursa Paint, geleid door de derde generatie Machiel en Toon van Westerhoven, staat bekend om zijn innovatieve en duurzame producten. Naast vloerproducten produceert Ursa Paint ook verf. Met duurzame verfsystemen zijn zij in Nederland en Zwitserland marktleider en ook in Duitsland timmert dit Hollandse familiebedrijf lekker aan de weg. De kennis en ervaring op het gebied van duurzame afwerkingsproducten krijgt nu ook in Nederland vorm door middel van RigoStep ROYL Bio Oil.

“Innovatie is voor een bedrijf als het onze enorm belangrijk”, zegt Machiel. “Niet alleen vanwege het hebben van een onderscheidend assortiment, maar vooral omdat als we de dingen anders doen dan de rest, we als vanzelf onderscheidend zijn.”

Toon vult aan “Als je als buitenstaander daar naar kijkt, dan zie je vanzelf wie wij als bedrijf zijn: innovatief en ambachtelijk tegelijkertijd”.

Die manier van werken heeft er toe geleid dat Ursa Paint als eerste verffabriek in Nederland begonnen is met het telen van eigen vlas voor de producti e van op lijnolie gebaseerde producten. “We wisten dat de lijnolie die we onder meer gebruiken voor de ROYL Bio Oil afk omsti g was van de teelt van vlas in Canada en Rusland”,vertelt Machiel. En dat is vreemd. Want het is nog niet lang geleden dat juist Nederland bekend stond om haar hoge kwaliteit lijnolie.

Tot de jaren ’60 werd in Nederland volop vlas geteeld voor de productie van ondermeer verf en vloerolie. “Kennelijk is dat op de een of andere manier in onbruik geraakt, toch wilden wij proberen om Hollandse boeren te interesseren om voor ons op Hollandse bodem vlas te telen”, zegt Toon.

“Want dat betekent dat er flink bespaard wordt op CO2 uitstoot door transport en het is nog leuk ook; wij kennen nu de boeren die onze grondstof telen persoonlijk. Lokaal zaken doen, is zoveel gemakkelijker en plezieriger!"  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0