Lak

Vloeren lakken

Als u kiest voor lakken is dat altijd een prima keuze, de vloer spreekt prachtig en alle structuur komt prima naar boven.
Een lakvloer is bijna onderhoudsvrij en is vuilafstotend.
Door de OPS wetgevig zijn de synthetische verboden terrein voor professionals sind 2000,
en werk we met watergedagen lakken.
Deze hebben ook voordelen, de verkleuren minder sterk en de slijtvastheid is goed en natuurlijk geen sterke laklucht in huis.

Bovendien zijn er tegenwoordig lakken die extra mat zijn en zodoende totaal geen glans hebben,
dus gelijk de glansgraad van olie. Ook satijnglans behoort tot de mogelijkheden.
Redelijk nieuw op de markt zijn de natural look lakken, zoals de Rigostep Skylt.
Deze lakken geven het hout de uitstraling van vers geschuurd hout met dezelfde mattering.
De lakken voor parketvloeren zijn gebaseerd op slijtvastheid en kunnen mits goed aangebracht voor jaren plezier zorgen.
Wij werken met lakken die gemiddeld 8-10 jaar meegaan. Bij zeer zwaar gebruik kan een dergelijk laag na 5 jaar al door zijn,
echter er zijn mensen die zelfs 25 jaar met dezelfde laklaag doen. Er worden 3 laklagen aangebracht, 1 grondlak laag en 2 aflak lagen.

U kunt uw lakvloer gewoon met de stofzuiger schoonhouden (borstel gebruiken) en evt. reinigen met Cleaner of conditioner.

Er moet gezegd worden dat zo min mogelijk contact met water en vocht een behoud van de laklaag is.
Indien u de vloer wilt dweilen altijd een licht vochtige doek gebruiken.

Ook een behoud van de lak is eens in de 6-8 weken een voor de lak bestemde polish te gebruiken(voor matte vloer en matte polish),
die zorgt voor filmlaagje op laklaag. Deze kunt u met een pluisvrije doek aanbrengen; hetzelfde als lichtvochtig dweilen.

Ook is het mogelijk om met speciale Colorwash uw vloer te kleuren in de door u gewenste kleur. de vloer moet nu minstens 16 uur drogen.
Vervolgens worden er 2 laklagen 2 componenten lak aangebracht. Deze op zich vrij dure lak is een must voor de hechting op de Colorwash,
overigens is deze zeer slijtvast en van project kwaliteit en zal de levensduur van de laklaag verlengen. de colorwash is in 100 kleuren mogelijk