Lak

Vloeren lakken

Als u kiest voor lakken is dat altijd een prima keuze, de vloer spreekt prachtig en alle structuur komt prima naar boven.
Een lakvloer is bijna onderhoudsvrij en is vuilafstotend.
Door de OPS wetgevig zijn de synthetische verboden terrein voor professionals sind 2000,
en werk we met watergedagen lakken.
Deze hebben ook voordelen, de verkleuren minder sterk en de slijtvastheid is goed en natuurlijk geen sterke laklucht in huis.

Bovendien zijn er tegenwoordig lakken die extra mat zijn en zodoende totaal geen glans hebben,
dus gelijk de glansgraad van olie. Ook satijnglans behoort tot de mogelijkheden.
Redelijk nieuw op de markt zijn de natural look lakken, zoals de Rigostep Skylt.
Deze lakken geven het hout de uitstraling van vers geschuurd hout met dezelfde mattering.
De lakken voor parketvloeren zijn gebaseerd op slijtvastheid en kunnen mits goed aangebracht voor jaren plezier zorgen.
Wij werken met lakken die gemiddeld 8-10 jaar meegaan. Bij zeer zwaar gebruik kan een dergelijk laag na 5 jaar al door zijn,
echter er zijn mensen die zelfs 25 jaar met dezelfde laklaag doen. Er worden 3 laklagen aangebracht, 1 grondlak laag en 2 aflak lagen.

U kunt uw lakvloer gewoon met de stofzuiger schoonhouden (borstel gebruiken) en evt. reinigen met Cleaner of conditioner.

Er moet gezegd worden dat zo min mogelijk contact met water en vocht een behoud van de laklaag is.
Indien u de vloer wilt dweilen altijd een licht vochtige doek gebruiken.

Ook een behoud van de lak is eens in de 6-8 weken een voor de lak bestemde polish te gebruiken(voor matte vloer en matte polish),
die zorgt voor filmlaagje op laklaag. Deze kunt u met een pluisvrije doek aanbrengen; hetzelfde als lichtvochtig dweilen.

Ook is het mogelijk om met speciale Colorwash uw vloer te kleuren in de door u gewenste kleur. de vloer moet nu minstens 16 uur drogen.
Vervolgens worden er 2 laklagen 2 componenten lak aangebracht. Deze op zich vrij dure lak is een must voor de hechting op de Colorwash,
overigens is deze zeer slijtvast en van project kwaliteit en zal de levensduur van de laklaag verlengen. de colorwash is in 100 kleuren mogelijk


 

Jouw parketvloer laten schuren?

Heeft u een parketvloer in uw huis die nodig geschuurd moet worden? Een echte parketvloer staat schitterend, maar moet echter wel één keer in de zoveel tijd geschuurd worden. Daar hebben wij, Parketvloer schuren, dé oplossing voor. Wij schuren uw parketvloer zonder stof achter te laten in uw huis. Dit is niet alleen heel erg prettig, maar ook verplicht in Nederland. 

 

Omdat een goede afwerking essentieel is voor een mooi resultaat, doen wij van Parketvloerschuren.com deze klus graag. Ontdek hier wat er bij komt kijken en de voordelen die wij kunnen bieden.

 

Hoe werkt stofvrij schuren?

Toen een houten vloer stofvrij schuren nog niet verplicht was, kwam er veel stof vrij in het huis wat dan dagelijks werd ingeademd door de medewerkers. Dit is slecht voor de gezondheid en het milieu. En daarnaast waren de bewoners van het huis dagen aan het schoonmaken. 

 

Gelukkig bestaat er tegenwoordig goede apparatuur zodat er stofvrij kan worden gewerkt. Met deze apparatuur werken ook onze medewerkers. Omdat mensen thuis vaak niet over dit soort apparatuur beschikken is het toch wel zo handig om iemand in te huren die jouw houten vloer kan schuren en lakken. En bij de smaak van hebben wij precies deze professionals werken. Met een passie voor hout en een jarenlange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Want, stofvrij werken voor tevreden klanten, daar gaan wij voor!

 

Uw voordelen bij ons?

Wanneer u ervoor kiest om door ons uw vloer te laten schuren, dan bent u verzekerd van een perfect resultaat. En wij hebben u nog veel meer voordelen te bieden:

  • Wij werken door heel Nederland;
  • Wij leveren vakkundig schuurwerk;
  • Al meer dan 29 jaar hebben wij ervaring in het schuren van parketvloer;
  • Onze passie voor hout is ongeëvenaard;
  • En wij werken met één doel: de tevredenheid van onze klanten.

 

Een afspraak maken?

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten bij het schuren van uw parketvloer? Dan kunt u bij ons vandaag nog een reservering plaatsen voor een afspraak. Daarbij krijgt u van ons een gratis onderhoud pakket, hiermee kunt u de vloer voor langere tijd kan onderhouden en dus mooi blijft. Welke wensen u ook heeft met betrekking tot uw vloer, wij staan klaar om het tot een werkelijkheid te maken!